صفحه ۴۰۶

بخواهند.بدیهی است که این وظیفه ای همگانی می‎باشد که هر کس را اعم از خواص و عوام جامعه به اندازه آگاهی و توانایی که دارد فرامی خواند و کسی نمی تواند به بهانه ای از عمل به آن شانه خالی کند و خواص جامعه که از همه به شرع و قانون آگاهتر و تواناترند و از نفوذ کلمه و اعتبار بیشتری برخوردارند مسئولیتی خطیرتر دارند و باید با اتحاد و همفکری و ایجاد احزاب و تشکیلات و تجمعات خصوصی و عمومی به دیگران اطلاع رسانی کرده و راه چاره را به آنها بنمایانند. مولی امیرالمؤمنین (ع) در وصیت آخرشان فرمودند: "لا تترکوا الامر بالمعروف والنهی عن المنکر فیولی علیکم شرارکم ثم تدعون فلا یستجاب لکم" (نهج البلاغه، نامه 47) حاکمیت و تسلط اشرار نتیجه طبیعی ترک امر به معروف و نهی از منکر است، زیرا آنان از فرصت ها سوء استفاده می‎کنند.

سؤال 3 - آیا ارتکاب معاصی کبیره ذیل و اصرار بر آنها به سلب "ملکه عدالت" و تحقق "ملکه جور" منجر می‎شود یا خیر؟ الف: آمریت و تسبیب در قتل نفوس محترمه.

ب: آمریت و تسبیب اقوی از مباشرت در ارعاب و اخافه مسلحانه و ضرب و جرح مردم بیگناه در شوارع.

ج: ممانعت قهرآمز از اقامه فریضه امر به معروف و نهی از منکر و نصیحت به ائمه مسلمین از طریق انسداد کلیه مجاری عقلانی و مشروع اعتراض مسالمت آمیز.

د: سلب آزادی و حبس آمران بالمعروف و ناهیان عن المنکر و ناصحان و اعمال فشار برای گرفتن اقرار بر امور خلاف واقع از آنها.

ه': ممانعت از اطلاع رسانی و سانسور اخبار که مقدمه واجب انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر و نصیحت به ائمه مسلمین است.

و: افترا به معترضان خواهان اجرای عدالت مبنی بر اینکه "هر که با متصدیان امور مخالف است مزدور اجنبی و جاسوس خارجی است"

ز: کذب و شهادت دروغ و گزارشهای خلاف واقع در امور مرتبط با حق الناس.

ناوبری کتاب