مردم است که به شدت مردم از جهت سیاسی تحقیر شده اند، رأی آنها کم اثر شده است و وضعیت انتخابات مجلس هشتم را هم که ملاحظه فرمودید. وضعیت فقر عمومی هم از مباحث مهم است که توان و رمق از مردم گرفته شده است و این تحقیرهای همزمان در عرصه سیاسی و اقتصادی موجب شده است که فقر فرهنگی هم شدت یابد. خروجی های مدارس از دو دسته خالی نیستند یا آدم های افراطی تربیت شده اند که به ظاهر عبادت میکنند، اما به شدت از منطق گریزان هستند، افرادی خشک و متعصب که موجب زدگی دیگران هم شده اند. دسته دیگر آدم هایی هستند که از آن طرف لائیک شده و هیچ قید و بند مذهبی ندارند. این رفتارها همگی عکس العمل کارهای مسئولان فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است و رفتار نظام تعلیم و تربیت روی آنها اثر گذاشته است. متأسفانه بحث فقر اقتصادی معلمین هم موجب شده که آنها انگیزه کافی برای تدریس نداشته باشند. با توجه به خط فقری که اعلام شده - 650 هزار تومان در ماه - معلمان زیر خط فقرند و بر این اساس، شغل دوم و سوم آنها اجازه نمی دهد متوجه تعلیم و تربیت شوند. تحقیرهای عمومی روی آنها هم اثر گذاشته است و سبب شده است بچه های مردم که امانت دست آنها هستند از لحاظ علم و تربیت موفق نباشند.
امیدواریم علمای حوزه که خود این دردها را احساس میکنند ما را راهنمایی کنند، چاره اندیشی کنند که ما هم بتوانیم وظیفه مان را به خوبی انجام دهیم.
آقای دوزدوزانی (عضو انجمن، اولین فرمانده سپاه و وزیر ارشاد شهید رجایی): بنده هم از بزرگواری حضرتعالی تشکر میکنم. هفته معلم است و لازم دیدیم خدمت بزرگان برسیم. دوستان مطالبی گفتند که حرف همه است. بحث آمیخته شدن جامعه به خرافات خیلی جدی است و جامعه را تحت تأثیر قرار داده است. جامعه ما "اسلامیت" را یدک میکشد اما اسلامی که استشمام میکنیم ظاهرا از اسلام حقیقی دور است. از یک سو شعارها و فریاد و سر و صدا هست اما از محتوا خالی شده ایم. من پیش خود فکر میکردم اگر ما از اسلام دم نمی زدیم بهتر بود. در هر حال در این وضعیت احساس کردیم لازم است خدمت بزرگان برسیم که بدانیم واقعا حوزه و علما برای این معضل چه طرحی و برنامه ای دارند تا با پیگیری آن به وضعیت روشنی برسیم تا اسلام زلال و ناب را که بتواند قرائت های مختلف را جواب دهد بهتر بشناسیم و بتوانیم شبهات را پس بزنیم. در باره