پس از اظهارنظر حاضرین، فقیه عالیقدر فرمودند:
من هم به نوبه خود فرارسیدن عید بزرگ و سعید غدیر خم را به شما زنان که احساس وظیفه کرده اید و نسبت به مسائل کشور و انقلاب حساس بوده و بی تفاوت نیستید تبریک میگویم. من در اینجا به چند نکته مهم اشاره میکنم:
[ عمومیت امر به معروف و نهی از منکر]
نکته اول اینکه: همان گونه که میدانید امر به معروف و نهی از منکر یک واجب شرعی است که از نص صریح قرآن استفاده میشود. من بارها عرض کرده ام هنگامی که در باب واجبات در قرآن خطابی آمده است خطاب به مردان است. مثلا میفرماید: (اقیموا الصلاة) یا (اتوا الزکاة) و موارد دیگر که میگوییم از باب اشتراک در تکلیف شامل زنان هم میشود. اما درباره امر به معروف و نهی از منکر در سوره توبه هم مردان و هم زنان هر کدام را جداگانه ذکر کرده است و میفرماید: (والمؤمنون والمؤمنات بعضهم اولیاء بعض یأمرون بالمعروف و ینهون عن المنکر) . در بدو امر خداوند به دلیل اینکه کسی اشکال نکند که شما چه کاره اید که در امور ما دخالت میکنید مؤمنان - اعم از زن و مرد را - ولی یکدیگر قرار داده است. ولایت در این جا به معنی دوستی نیست بلکه یک نحو ولایتی، خدا که ولی و خالق همگی است به آمر و ناهی داده است. البته این ولایت به قول فلاسفه مقول به تشکیک است یعنی نوعی و حصه ای از ولایت. پس هر یک طبق این آیه درباره امر به معروف و نهی از منکر نسبت به یکدیگر صاحب اختیارند و اجازه تصرف دارند.
مطلب دیگر اینکه امر به معروف و نهی از منکر با عمومیت آن درباره مردان و زنان، مربوط به مسایل جزیی فقط نیست که مثلا یک خانمی چندتا مویش بیرون آمده به او تذکر داده شود. بلکه شامل تمام مسائل اجتماعی و سیاسی جامعه است.