صفحه ۱۰۲

رفتارتان حتی برای آینده خودتان تجدیدنظر کنید، و اینجور برخوردهای تند را نداشته باشید با خشونت و لجبازی نمی شود حکومت کرد. در یک خانه که اجتماع کوچک است هم اگر لجبازی باشد همیشه اوضاع خانه بحرانی است ولی اگر با صمیمیت باشد همه با صلح و صفا زندگی می‎کنند. همه آقایانی که شما دارید از حقوقشان محروم می‎کنید واقعا به اسلام و انقلاب علاقه مند هستند اما بعضی کارهای شما را قبول ندارند.

[ متصدیان امور باید با مردم بسازند و از تنگ نظری دوری کنند]

دوستانه به آقایانی که متصدی امورند می‎گویم: برگردید و با ملت بسازید. در برخوردتان تجدیدنظر کنید و کاری نکنید که کشور ما بحرانی نشان داده شود و در دنیا علیه ما سروصدا ایجاد کنند.

ان شاءالله مسئولین به برکت ماه رمضان از تنگ نظریها دست بردارند و با ملت و با مردم همساز شوند و کشور را بحرانی نشان ندهند، انتظار نداشته باشند که مردم عقلشان را زیر پایشان بگذارند و صددرصد بگویند کار شما درست است. مردم نظر دارند، نظرشان را ابراز می‎کنند. آنهایی که نظر مخالف دارند جنگ مسلحانه راه نیانداخته اند که بخواهید با آنها برخورد کنید. اظهارنظر که جرم و گناه نیست.

مولی امیرالمؤمنین (ع) - با اینکه ما ایشان را معصوم می‎دانیم - در خطبه 216 نهج البلاغه می‎فرماید: "فلا تکفوا عن مقالة بحق او مشورة بعدل فانی لست فی نفسی بفوق ان اخطئ و لا آمن ذلک من فعلی الاان یکفی الله" خودتان را از گفتار حق یا مشورت عادلانه باز ندارید زیرا من ذاتا فوق خطا نیستم و از آن در کار خویش ایمن نیستم مگر اینکه خدا مرا کفایت کند. علی (ع) می‎گوید: من فوق خطا نیستم، آن وقت شما که انسان غیرمعصومید فوق خطائید؟! امام معصوم (ع) سفارش می‎کند نظر و مشورت بدهید و اهل گفتار و سخن با حاکم باشید آن وقت آقایان می‎گویند همه باید ساکت شوند. امیدواریم که خداوند به دل آقایان بیندازد تا خود را اصلاح کنند.

ناوبری کتاب