خاصی بر مردم، نه نظارت بر کاندیداها و قبول و رد آنها؛ و این که اخیرا برای انجام این امر خلاف در همه استانها نمایندگی هایی ثابت تعیین نموده و هزینه هایی را بر بیت المال تحمیل کرده اند بر خلاف قانون است و نمایندگان مجلس نیز در تصویب این بودجه مسئولیت سنگین دارند و باید پاسخگو باشند.
آزادی از اهداف اصلی و شعارهای آغاز انقلاب اسلامی بود، شورای نگهبان حق ندارد عقاید و سلیقه های خود را نسبت به شناخت اشخاص به دیگران تحمیل نماید، کشور ملک طلق قشر خاصی نیست، ملک همه مردم است. انقلاب و حاکمیت نیز متعلق به همه طبقات مردم بوده و همه باید در آن نقش داشته باشند؛ حاکمیت اگر بر خلاف نظر اکثریت ملت باشد ثبات و دوام نخواهد داشت.
سیاست جزو دین ماست و با دین تواءم میباشد و همه حق دارند در مسائل سیاسی اظهارنظر نمایند، و کسی نمی تواند و حق ندارد دیگران را از دخالت در سیاست منع نماید. هیچ کس حق ندارد دیگری را متهم یا به او توهین نماید یا با آبروی او بازی کند.
همه افراد غیر از معصومین قابل انتقاد میباشند، بلکه مولا امیرالمؤمنین (ع) با وجود مقام علم لدنی و عصمت کبری در خطبه 216 نهج البلاغه از انتقاد استقبال مینمایند. ایشان فرموده اند: "فلا تکفوا عن مقالة بحق او مشورة بعدل فانی لست فی نفسی بفوق أن اخطی و لا آمن ذلک من فعلی الا أن یکفی الله من نفسی ما هو أملک به منی ...".
متأسفانه در جمهوری اسلامی بعضا این گونه ارزشها و موازین شرعی نادیده گرفته میشود. و بالاخره بر حسب فرموده مولا امیرالمؤمنین (ع) امر به معروف و نهی از منکر به معنای وسیعش اگر بخواهد در زمان ما اجرا شود برای آن راهی جز تشکیل و تقویت احزاب سیاسی مردمی مستقل و آگاه نیست؛ و وقتی تقویت شد اینها زمام امور را در دست میگیرند، آن وقت افراد فاسد و ظالم و فرصت طلب کنار زده میشوند. حضرت میفرمایند اگر این کار را نکنید بدان بر شما مسلط میشوند، حالا شما هرچه میخواهید دعا کنید، جواب این است که عالم طبیعت عالم اسباب و مسببات است و بنا نیست با معجزه اداره شود، خودتان کوتاهی کردید.