صفحه ۴۶۷

سران خوارج و مثل عبدالله بن کواء در نماز علیه امیرالمؤمنین شعار می‎دادند اما تا دست به اسلحه نبردند و قیام مسلحانه نکردند آزاد بودند.

امیرالمؤمنین (ع) در نهج البلاغه در خطبه 216 می‎فرماید: "فلا تکفوا عن مقالة بحق أو مشورة بعدل، فانی لست فی نفسی بفوق أن أخطی" از گفتار حق و مشورت عادلانه درباره من ابا نکنید برای این که من ذاتا فوق خطا نیستم. علی (ع) با این که ما ایشان را معصوم می‎دانیم این چنین می‎فرماید؛ اما مثلا با من که یک سخنرانی کردم در سیزده رجب با این که قصدم اصلاح امور و به نفع انقلاب بود، این گونه برخورد کردند. یا آقای اکبر گنجی از آن کسانی است که در جبهه جنگ بوده، طرفدار و علاقه مند انقلاب است، چون یک روزنامه نگار منتقد بوده و نسبت به قتل های زنجیره ای انتقاد داشت، چند سال است که به طرز فجیعی در زندان می‎باشد؛ با این که همه تذکر دادند، حتی برخی از مجامع بین المللی خواستار آزادی او شدند، ولی ترتیب اثر ندادند.

چرا اینگونه است ؟

لابد آقایان می‎خواهند حاکم باشند به هر نحوی که باشد. با این که حاکم باید خدمتگزار مردم باشد و خواست مردم را اجرا کند. متأسفانه به اسم اسلام این گونه حکومت می‎کنند و این سبب می‎شود نسل جوان از اسلام زده شود. حال آن که برحسب موازین اسلامی حقوق همه باید رعایت شود حتی حقوق اقلیت ها، و آنها هم باید آزاد باشند. آیت الله خمینی که رهبر انقلاب بود در پاریس فرمودند: همه آزادند در اظهارنظر حتی کمونیست ها. باید همه مردم در اظهارنظر آزاد باشند. اما متأسفانه حتی وکیل دادگستری را که از مقتولین زنجیره ای دفاع کرده زندان می‎کنند.

نظر شما راجع به رئیس جمهور الان کشور چیست ؟

من با ایشان آشنایی و ارتباطی ندارم؛ ولی بالاخره رئیس جمهور یعنی منتخب مردم که به نفع مردم کار کند، و نباید فقط به شعار تنها قناعت کند.

ناوبری کتاب