از طرفی مسئولیت های زیادی بر عهده رئیس جمهور گذاشته شده، و از طرف دیگر اهرمهای قدرت در دست بالاترهاست و رئیس جمهور فاقد قدرت بر انجام مسئولیت هایش میباشد. مسئولیت باید با قدرت همراه باشد، نیروی نظامی و انتظامی و صدا و سیما باید در اختیار رئیس جمهور باشد و در عوض او در برابر مردم پاسخگو باشد. بنابراین در شرایط فعلی انتخاب رئیس جمهور با این همه توقعات مردم دردی از کشور دوا نمی کند. آدم عاقل کاری را که بی نتیجه است انجام نمی دهد. شما ملاحظه کردید آقای خاتمی با داشتن 22 میلیون رأی مردم و امیدهای زیادی که همه به او داشتند بلکه بتواند خیلی از مشکلات را حل کند، در مقابل قدرت بالاترها نتوانست کاری انجام دهد، و حتی دو لایحه اصلاحیه ای که به مجلس برد آخرش مجبور شد آنها را پس بگیرد. در چنین وضعیتی واقعا آیا رئیس جمهوری جز یک تدارکاتچی برای مقامات بالا میباشد؟! به نظر من علت سردی مردم همین است.
[ اختیارات رئیس جمهور در قانون اساسی ]
سپس دبیر خبرگزاری با اشاره به این که بعضی میگویند: آقای خاتمی سیاستمدار خوبی نبود و لذا نتوانست کار مهمی انجام دهد ولی بعضی از کاندیداهای فعلی سیاستمدار باتجربه ای هستند، نظر آیت الله منتظری را جویا شد. ایشان گفتند: من نسبت به مقایسه مذکور نظری ندارم اما شما ملاحظه کنید وقتی ولایت مطلقه در قانون اساسی مطرح میشود و در اصل 110 همه اهرمهای قدرت در اختیار ولایت مطلقه قرار داده میشود، رئیس جمهور هر کسی باشد نمی تواند کاری انجام دهد.
دبیرخبرگزاری گفت: آیا منظور شما این است که دین باید از سیاست جدا شود و یک سیستم سکولار حاکم شود؟
آیت الله منتظری گفتند: من نمی گویم دین از سیاست جدا شود، سیاست جزء دین است و دین مقدس اسلام نسبت به همه شئون انسانها حتی سیاست و حاکمیت نظر دارد، بلکه میگویم: اولا باید دین را به طور صحیح فهمید، و ثانیا