از آن ایدئولوژی مورد خواست مردم منحرف نشوند؛ و به مناسبت حکم و موضوع و این که فقیه کارشناس در مسائل اسلامی است، هدف از ولایت فقیه همان ولایت فقه است؛ و اگر ولی فقیه شرایط مجری بودن را داراست، خود بر حسب آرای مردم متصدی خواهد شد؛ و الااو تنها ناظر بر قوه مجریه و سایر قواست، و در اموری که در تخصص فقهی او نیست نباید دخالت کند.
ولی فقیه باید دارای اختیارات و زمان محدود باشد و از نظارت و انتقادات مردمی معاف نیست. ولی فقیه چون دیگر مسئولان فرا قانون نمی باشد و او و نهادهای تحت مسئولیت وی باید پاسخگوی اعمال خویش باشند.
[ حقوق بشر از دیدگاه اسلام ]
برخی علمای مذهبی مسلمان به ارزشهای حقوق بشر اعتراض کرده و مواردی نظیر آزادی بیان و اندیشه، برابری حقوق پیروان تمامی شهروندان (جدای از نژاد و مذهب و یا جنسیت آنها) و نیز برابری حقوق زن و مرد را مختص جوامع غربی میدانند. نظر حضرتعالی به عنوان یک روحانی اندیشمند مسلمان در این باره چیست ؟ آیا معتقدید که حقوق بشر خاص غربی هاست و ربطی به ارزشهای اسلامی ندارد، و یا بر عکس بر این باورید که جوامع مسلمان نیز میباید احترام به حقوق بشر را سرلوحه خود قرار دهند؟
موضوع رعایت حقوق بشر که حفظ کرامت انسانها میباشد از همان ابتدای ظهور دین اسلام مورد توجه بوده است. در قرآن کریم انسان به عنوان خلیفه خداوند بر روی زمین و مسجود فرشتگان و بهترین مخلوق خداوند معرفی شده است. و در سوره اسراء(آیه 70) میخوانیم: (و لقد کرمنا بنی آدم... و فضلناهم علی کثیر ممن خلقنا تفضیلا) . و در این جهت همه انسانها یکسانند. و پیامبراسلام (ص) فرموده اند: مردم همچون دانه های شانه مساوی اند؛ یعنی در حقوق فطری و اجتماعی مساوی خواهند بود. امام علی (ع) در نامه معروف خویش به مالک اشتر در مورد حقوق مردم فرموده اند: با مردم با رحمت و محبت و