3 - انتقاد دوستانه و سازنده نسبت به خلافکاری ها و کجی ها به زبان ساده و محترمانه نه با هتاکی و تعبیرات زشت نسبت به اشخاص و یا دولت ها و ملت ها. هرکس عقلا و شرعا مجاز است نظر خود را در مسائل مختلف جامعه با منطق و استدلال اظهار نماید، بلکه بسا - به لحاظ وجوب ارشاد و امر به معروف و نهی از منکر - لازم و واجب باشد؛ ولی اظهار عقیده و نظر غیر از اهانت و تحقیر افراد و ارگانهاست.
اهانت و فحاشی - علاوه بر قبح عقلی و حرمت شرعی - ناقض غرض نیز میباشد، زیرا طرف را به لج کردن وامی دارد؛ و برحسب تفسیر اهل بیت (ع) همه غیبت ها و بدگویی ها و افشاگری ها نسبت به بندگان خدا مشمول آیه شریفه: (ان الذین یحبون ان تشیع الفاحشة فی الذین آمنوا لهم عذاب الیم.) میباشد. بلکه نسبت به دشمنان نیز از فحش و بدگویی منع شده، امیرالمؤمنین (ع) شنیدند که دوستانشان در صفین نسبت به لشگر معاویه فحاشی میکنند، ایشان فرمودند: "انی اکره لکم ان تکونوا سبابین" من خوش ندارم شما اهل فحش باشید.
4 - بجاست مردم را نسبت به حقوق و آزادیهایی که برای آنان در اسلام و قانون اساسی تثبیت شده آشنا نمایید و بندبند قانون اساسی برای مردم تشریح شود، متأسفانه یک خودسانسوری عجیب در ملت پیدا شده و حالت رعب و وحشت بسیاری از مردم را فراگرفته؛ لازم است با گفتار و نوشتار روحیه شهامت و شجاعت و اعتماد به نفس در ملت تقویت شود به گونه ای که از حقوق خود و حقوق مظلومین دفاع نمایند و در برابر تعدیات سکوت نکنند. امروز کوچکترین گفتار و کردار و روحیات ملت و مسؤولین در جهان منعکس میگردد و مورد قضاوت اهل نظر و نکته سنجان قرار میگیرد.
5 - مسائل اقتصادی و گرانی و تورم، و از طرف دیگر مخارج غیرضروری و تشریفاتی که از بیت المال مسلمین هزینه میگردد نیز لازم است مورد توجه نویسندگان قرار گیرد.
6 - بجاست یک صفحه از روزنامه ویژه بیان اصول عقاید و اخلاق اسلامی و دستورات و داستانهای دینی و شرح حال بزرگان باشد. و بالاخره امیدواریم با کمک خدا و همت شما روزنامه خرداد زبان گویای ملت مسلمان و انقلابی باشد.