مسائل مورد نیاز بشر و از جمله در مسائل اجتماعی، اقتصادی، جزایی، سیاسی، حاکمیت و شرائط و روش حکام نیز دستور و رهنمود دارد؛ و طبعا اگر مردم به اسلام معتقد باشند برای حاکمیت کسانی را انتخاب مینمایند که بر اساس موازین اسلامی کشور را اداره نمایند؛ و به حکم عقل نیز عالم بر غیر عالم و عادل بر غیر عادل و توانا بر غیر توانا مقدم است؛ و بر این اساس است عبارت نهج البلاغه (خطبه 173): "ایها الناس ان احق الناس بهذا الامر اقواهم علیه و اعلمهم بامرالله فیه". و در هر حال حاکم چون منتخب ملت است باید انتقادپذیر باشد و در برابر ملت مسؤول است و باید کارها را به متخصصین واگذار نماید و با اهل نظر مشورت نماید. هنگامی که رسول خدا(ص) و امیرالمؤمنین (ع) - با اینکه معصوم بودند - در امور مشورت میکردند و از انتقاد استقبال مینمودند، وظیفه دیگران در این زمینه روشن میگردد.
[ انتخاب گذشتگان برای آیندگان حجت نیست ]
7 - آیا نسل امروز میتواند نسبت به توافقات نسل گذشته مبنی بر رأی به جمهوری اسلامی تجدیدنظر کند و طی یک رفراندوم نظر له یا علیه خود را ابراز دارد، یا مجبور به پذیرش انتخاب نسل گذشته است ؟
جواب: هیچ گاه انتخاب گذشتگان برای نسلهای بعد حجت شرعی نیست، بلکه در هر زمان مردم وظیفه دارند با تحقیق و شناخت کامل حاکم صالح واجد شرائط را انتخاب نمایند.
و در این زمینه احزاب سیاسی مستقل و نمایندگان منتخب مردم و نخبگان جامعه لازم است از راههای ممکن و عقل پسند اقدام نمایند. البته تفصیل مسائل در نامه نمی گنجد. ان شاءالله موفق باشید.