مصلحت نظام تصویب میکند آیا قانون دائمی خواهد شد و یا اینکه موقت است و با لحاظ ضرورت اجرا میشود؟! اگر قانون دائمی است پس مجمع مرکز دیگری است برای قانون گذاری در قبال مجلس و شورای نگهبان.
یکی از آقایان شورای نگهبان گفته بود: "همان لایحه ای را که صبح در شورای نگهبان خلاف شرع تلقی میشود و نباید اجرا شود، بعد از ظهر همان روز میتواند بنابر مصلحت نظام لازم الاجرا شود". این امر یک تضاد واضح بین شورای نگهبان و مجمع است و بی اعتباری شورای نگهبان و فقهای آن را تثبیت میکند، و در اذهان دانشمندان و حقوق دانان آگاه قوه مقننه کشور را ضعیف و سست نشان میدهد؛ به علاوه این امر برخلاف نص اصل چهارم از قانون اساسی است که میگوید: "کلیه قوانین و مقررات مدنی، جزایی، مالی، اقتصادی، اداری، فرهنگی، نظامی، سیاسی و غیر اینها باید بر اساس موازین اسلامی باشد. این اصل بر اطلاق یا عموم همه اصول قانون اساسی و قوانین و مقررات دیگر حاکم است و تشخیص این امر بر عهده فقهای شورای نگهبان است".
و اگر مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، موقت و به عنوان ضرورت است مانند ضرورت خوردن مردار برای نجات از مرگ، در این صورت باید حدود و زمان و مقدار ضرورت را مشخص کنند، زیرا "الضرورات تتقدر بقدرها"؛ و به علاوه مگر شورای نگهبان - با فرض تشکل آن از فقهای آگاه و حقوق دانان عالی رتبه - نمی تواند با مشاوره با افراد متخصص ضرورت و حکم موقت ضروری را تشخیص دهد که نیاز به عقل منفصل پیدا میشود؟! فقها و اعضای شورای نگهبان نیز میتوانند احکام اولیه و احکام ثانویه و فرق بین آنها و موارد آنها را تشخیص دهند، و اگر در افراد شورا اشکالی هست باید آنان را عوض نمود.
انعکاس کار "مجمع" در جامعه اسلامی بدین گونه است که آنان با مصلحت تراشی میخواهند حرام مسلم اسلام را حلال کنند، و این انعکاس به ضرر نظام اسلامی است.
و ثانیا: مقصود از "مشاوره در اموری که رهبری به آنان ارجاع میدهد" چیست ؟! اگر مقصود این است که رهبری در راه انجام وظایف و تصمیمات خود با آنان