مختلف سال را در نظر گرفته ! راستی که انسان در برابر علم و هنر بی اختیار سر فرود میآورد و خاضع میگردد. راستی حکایت این باغ و ساختمان و جستجوی ما از صاحب و معمارش شبیه حکایت این جهان بزرگ از صاحب و خالق آن میباشد؛ این جهان باعظمت با همه دقایق و ریزه کاریهایی که در هر یک از موجودات آن به کار رفته است از وجود یک خالق قادر حکیم حکایت میکند، پس چگونه میتوان در وجود خدای جهان تشکیک نمود؟!"
توجیه مادی جهان
منصور: در حالی که تمسخرآمیز به ناصر نگاه میکند با لحنی گزنده و ناخرسند میگوید: "در عصر تسخیر فضا و پیشرفت علم و تکنیک، توجیه و تعلیل پدیده ها بر روش غیرمادی و ایده آلیسم، ارتجاع و عقبگرد محسوب است. حوادث را باید با علل و اسباب مادی و محسوس توجیه نمود. من جز آنچه را که از راه حس و تجربه به دست آید باور ندارم، علل و اسباب این جهان بزرگ را باید در میان اشیاء و موجودات پراکنده مادی و حسی که در اطراف و جوانب دور و نزدیک به چشم میخورند پیدا کرد.
اساس و زیربنای همه پدیده های عالم طبیعت، ذرات مادی بوده است به نام "اتم" که در فضای نامتناهی شناور بودند، و به مرور زمان در اثر حرکت و برخورد با یکدیگر ترکیب شدند و عناصر گوناگون با