مفصل پیامبر(ص) و عبارت "من بعدی" در برخی نقلها، و گواه گرفتن جمعیت حضار و تبریک آنان و این که پیامبر(ص) به عنوان مقدمه، ولایت و اولویت خود را نسبت به مؤمنین تذکر دادند و به آیه شریفه: (النبی أولی بالمؤمنین من أنفسهم) اشاره فرمودند - استفاده میشود که منظور یک امر اجتماعی و سیاسی مهم بوده، نه دوستی فقط.
6 - و باز در سوره مائده میخوانیم: (انما ولیکم الله و رسوله والذین آمنوا الذین یقیمون الصلوة و یؤتون الزکوة و هم راکعون)سوره مائده (5)، آیه 55 [این است و جز این نیست که ولی شما خدا و رسول خدا و کسانی که ایمان آوردند میباشند، آنان که نماز را به پا میدارند و زکات را در حال رکوع میپردازند.] و برحسب اخبار شیعه و سنی کسی که در حال رکوع زکات پرداخت علی بن ابی طالب (ع) بود که انگشتر خود را به سائل داد. و مقصود از زکات در آیه، صدقه میباشد.
در تفسیر در المنثور سیوطی حدیثی دارد به این مضمون که: طبرانی در اوسط و ابن مردویه از عمار بن یاسر نقل کرده اند که سائلی در کنار علی (ع) - که در حال رکوع نماز مستحبی بود - ایستاد، حضرت انگشتر خود را درآوردند و به سائل دادند، او به پیامبر(ص) خبر داد، پس این آیه شریفه بر پیامبر نازل شد و حضرت آن را بر اصحابشان خواندند و سپس فرمودند: "من کنت مولاه فعلی مولاه، اللهم وال من والاه و عاد من عاداه" [هرکس من مولای او هستم علی هم مولای او میباشد،