مرد در یکی از اوقات قسمت اول آن با زن خود از جلو نزدیکی کند، مستحب است هجده نخود طلا به فقیر کفاره بدهد، و اگر در یکی از اوقات قسمت دوم جماع کند نه نخود، و اگر در یکی از اوقات قسمت سوم جماع کند چهار و نیم نخود بدهد؛ البته دادن کفاره گفته شده مطابق با احتیاط است ولی واجب نیست، و احتیاط آن است که کفاره را طلای سکه دار بدهد، و اگر ممکن نباشد قیمت آن را هم میتواند بدهد، و اگر قیمت طلا در وقتی که جماع کرده با وقتی که میخواهد به فقیر بدهد فرق کرده باشد باید قیمت وقتی را که میخواهد به فقیر بدهد حساب کند.
(مسأله 2) اگر کسی هم در قسمت اول و هم در قسمت دوم و هم در قسمت سوم زمان حیض با زن خود جماع کند، مستحب است هر سه کفاره را - که روی هم سی و یک و نیم نخود طلا میشود - بدهد.
(مسأله 3) کسی که در ایام قاعدگی زن با او نزدیکی کرده و نمی تواند کفاره بدهد استغفار نماید، و بهتر آن است که صدقه ای هم به فقیر بدهد.
(مسأله 4) اگر زن بگوید در حال حیض هستم یا بگوید از حیض پاک شده ام و متهم به دروغگویی نباشد، کلامش پذیرفته است.
(مسأله 5) اگر زن و شوهر در حال جماع بفهمند که زن حیض شده است، باید بلافاصله از حالت آمیزش و جماع خارج شوند.
(مسأله 6) بعد از آن که زن از خون حیض پاک شد، اگر چه غسل نکرده باشد شوهرش میتواند با او جماع نماید؛ ولی احتیاط مستحب آن است که پیش از غسل از جماع با او خودداری نماید.
سوم: تمام کارهایی که بر فرد جنب حرام است بر زن حائض نیز تا وقتی از حیض پاک نشود و غسل ننماید حرام است؛ این کارها عبارتند از:
1 - رساندن جایی از بدن به خط قرآن، و بنابر احتیاط واجب به نام خدای متعال؛ همچنین نام پیامبران و امامان (ع) و حضرت زهرا(س) اگر موجب بی احترامی باشد.