صفحه ۴۹

6 - جماع با همسر در حال حاملگی

در وصایای پیامبراکرم (ص) به حضرت علی (ع) آمده است: "ای علی ! وقتی که همسرت حامله شد با او همبستر نشو مگر این که وضو داشته باشی، زیرا در غیر این صورت بچه ای که به دنیا می‎آید کوردل و بخیل خواهد بود".همان، باب 13 از ابواب الوضوء، ح 1، ج 1، ص 385.

از بعضی روایات استفاده می‎شود که هنگام نزدیکی با همسر - گرچه حامله هم نباشد - وضو گرفته شود، بلکه اگر بعد از نزدیکی و قبل از انجام غسل دوباره بخواهد با او جماع کند باز وضو بگیرد.همان، ح 2، ص 386.

7 - دعا و ذکر زن حائض در وقت نماز

گرچه خواندن نماز برای زن حائض جایز نیست، ولی در احادیث متعددی آمده که او می‎تواند هنگام رسیدن وقت هر نمازی وضو بگیرد و سپس در جای پاکی رو به قبله بنشیند و به اندازه ای که اگر نماز می‎خواند از او وقت می‎برد به تلاوت قرآن (البته غیر از سوره هایی که سجده واجب دارند) و ذکر پروردگار مشغول شود؛ اذکاری از قبیل "الله اکبر"، "سبحان الله"، "لا اله الا الله"، "الحمد لله" و غیر آن.همان، باب 40 از ابواب الحیض، ج 2، صص 345 - 346.

8 - قرائت قرآن

در برخی روایات آمده به قاری قرآن اگر طهارت داشته باشد برای هر حرفی از قرآن که می‎خواند بیست و پنج حسنه، و اگر طهارت نداشته باشد ده حسنه پاداش می‎دهند.همان، باب 13 از ابواب قراءة القرآن، ح 3، ج 6، ص 197.

ناوبری کتاب