صفحه ۳۷۷

نمی شود و دیوار بر او فرو می‎ریزد؛ مردی که به دیگری قرض داده ولی کسی را شاهد قرار نداده است (و قرض گیرنده قرض را انکار می‎کند)؛ و بالاخره کسی که در خانه خویش نشسته و دنبال رزق و روزی نمی رود و دست به دعا برداشته و می‎گوید: خدایا ! به من روزی عطا کن".وسائل الشیعة، همان، باب 3، ح 5، ص 11.

2 - امام علی (ع): "از رسول خدا(ص) شنیدم که فرمودند: خداوند دعای سه دسته را نه تنها مستجاب نمی کند بلکه آنها را توبیخ و عذاب نیز می‎نماید: یکی از آنها کسی است که دچار همسری ناشایست شده که او را اذیت نموده و به او ضرر می‎زند، دنیای او را خراب نموده و آخرتش را فاسد می‎کند، و آن مرد هیچ علاقه ای به او ندارد، پس دست به دعا برداشته و می‎گوید: پروردگارا ! مرا از دست این زن نجات بده، خداوند در جواب می‎گوید: ای نادان من تو را از دست او نجات داده ام، طلاق او در دست توست، راه نجات و خلاص تو طلاق اوست؛ او را مانند جوراب کهنه و پاره دور افکنده و از خود جدا نما...".مستدرک الوسائل، همان، باب 5، ح 1، ص 282.

3 - نقل شده که حضرت باقر(ع) با زنی که مورد علاقه وی بود ازدواج کرده بود، ولی پس از مدتی او را با حال نگرانی طلاق داد، بعضی از دوستان آن حضرت به وی گفتند: علت طلاق چه بود؟ حضرت فرمودند: من نامی از علی (ع) بردم پس آن زن چیزی در مذمت وی گفت، من ترسیدم پاره آتشی از آتش های جهنم را (که آن زن باشد) به پوست خود بچسبانم".وسائل الشیعة، همان، ح 1، ص 10.

4 - شخصی به نام "خطاب بن مسلم" می‎گوید: بر حضرت کاظم (ع) وارد شدم به قصد آن که از دست اخلاق بد همسرم و کارهای ناشایست او به حضرت شکایت نمایم، بدون این که من چیزی بگویم حضرت چنین گفت: پدرم زمانی زن بد خلقی را به ازدواج من درآورد، وقتی به ایشان از دست او شکایت نمودم فرمود: چرا از او جدا نمی شوی ؟ خداوند چنین حقی را به تو داده است. این شخص می‎گوید: در دل با خود

ناوبری کتاب