در این دو فرزند - خصوصا یوسف - آثار نبوغ و بزرگی را مشاهده نموده بود؛ ولی با این حال این گونه موارد ظرافت و مراقبت بیشتری میطلبد.
همچنین والدین نباید بین پسر و دختر فرق بگذارند؛ ولی متأسفانه در برخی خانواده ها مشاهده میشود که یکی از این دو را بر دیگری ترجیح داده و مزیت بیشتری برای وی قائل هستند.
امام صادق (ع) میفرمایند: "دختر "حسنه" و پسر "نعمت" است که خداوند به انسان ارزانی مینماید؛ و در قیامت بر حسنه به انسان پاداش و ثواب میدهند، ولی از نعمت بازخواست مینمایند".وسائل الشیعة، باب 5 از ابواب احکام الاولاد، ح 7، ج 21، ص 365.
پیش از پیدایش اسلام و در میان قبایل عرب دختردار شدن برای پدر و مادر ننگ به حساب میآمد، به طوری که هرگاه به یکی از آنها خبر داده میشد همسرت دختر زاییده رنگ چهره اش تغییر میکرد؛ ولی اسلام با این مسأله به شدت برخورد نمود و در مقام بیرون کردن این فکر جاهلی از سر مسلمانان برآمد؛ روایات گسترده ای هم که در زمینه ملاطفت و مهربانی با دختران و مشابه آن وارد شده در همین راستا میباشد؛ به چند نمونه از سخنان پیشوایان اسلام (ع) در این باره توجه نمایید:
الف - پیامبراکرم (ص): "دختران چه فرزندان خوبی هستند، آنها پر محبت، کمک کار انسان، انس گیرنده، با برکت و پاکیزه و پاک کننده هستند".همان، باب 4، ح 4، ص 362.
ب - پیامبراکرم (ص): "خداوند تبارک و تعالی رأفت و شفقتش بر دختران بیشتر از پسران است".همان، باب 7، ح 1، ص 367.
ج - امام صادق (ع): "اگر از خدا مرگ دختران خود را بخواهی و آنها بمیرند، روز قیامت پاداشی نخواهی داشت و در حال نافرمانی و عصیان به ملاقات پروردگار خود خواهی رفت".همان، باب 6، ح 1، ص 366.