صفحه ۳۴

مطلب اول: رعایت پاکیزگی

یک فرد مسلمان علاوه بر آن که باید خود را از صفات اخلاقی زشت و ناپسند و هر گونه گناه و کفر و شرک و نفاق پاک و طاهر گرداند، باید خود و محیط زیستش را از انواع آلودگی های ظاهری پاک نماید.

در دین مقدس اسلام همان گونه که نسبت به طهارت جان و روح سفارش شده، پاکیزگی جسم نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نمونه هایی از این اهمیت را می‎توان در کلمات زیر مشاهده نمود:

1 - قرآن کریم: (ان الله یحب التوابین ویحب المتطهرین )سوره بقره (2): آیه 222. یعنی: "خداوند توبه کنندگان را دوست دارد و پاکان و پاکیزگان را نیز دوست دارد."

2 - پیامبراکرم (ص): "النظافة من الایمان"علامه محمد باقر مجلسی، بحارالانوار، ج 59، ص 291. یعنی: پاکیزگی از ایمان سرچشمه می‎گیرد.

3 - پیامبراکرم (ص): "با تمام توان در تمیزی بکوشید؛ زیرا خداوند متعال اسلام را بر نظافت و تمیزی بنا نهاده است و داخل بهشت نمی شود مگر انسانی که پاک و پاکیزه باشد."کنزالعمال، ج 9، ص 277، رقم 26002.

4 - امام رضا(ع): "من أخلاق الانبیاء التنظف"بحارالانوار، ج 75، ص 335، ح 4. یعنی: تمیزی وپاکیزگی از اخلاق پیامبران است.

پس شایسته است یک بانوی مسلمان رعایت نظافت و پاکیزگی را در تمام شؤون زندگی سرلوحه کارهایش قرار داده؛ و بدن، لباس، مسکن، غذا و محیط زیست خود را از انواع آلودگی ها و نجاسات پاک و پاکیزه نگه دارد، تا علاوه بر تندرستی و سلامتی مورد رحمت خداوند واقع شود.

ناوبری کتاب