نکته دوم: آمیزش در دوران بارداری در صورتی که باعث شود همسر آسیب جانی ببیند و یا دچار بیماری شود و یا جنین ضرری ببیند جایز نیست، ولی اگر به نحوی انجام شود که به زن و جنین ضرری نرسد اشکال ندارد؛همان، باب 109، ح 1، صص 507 - 508. و در فصل گذشته گفته شد که برای نزدیکی با زن باردار شایسته است وضو گرفته شود.همان، باب 13 از ابواب الوضوء، ح 1، ج 1، ص 385؛ و نیز باب 150 از ابواب مقدمات النکاح، ح 1، ج 20، ص 253.
نکته سوم: با توجه به پیشرفت علم هنوز بشر موفق نشده است افراد عقیم را معالجه قطعی نماید و نیز نتوانسته است نوع فرزند را طبق تمایل زن و شوهر تعیین کند؛ گرچه نقش بعضی از غذاها چون "تخم مرغ" و "کاسنی"بحارالانوار، ج 101، صص 79 - 80، ح 7 تا 12؛ و همچنین صص 81 - 82، ح 21 تا 26. و داروها را در افزایش احتمال فرزنددار شدن و تولد پسر یا دختر نمی توان نادیده گرفت، ولی اینها درصد احتمال را بالا میبرند و نتیجه هیچ کدام قطعی نیست.
با بررسی آیات قرآن و سخنان معصومین (ع) به دست میآید ارتباط با خداوند و دعا و مناجات به درگاه او و طلب بخشش و استغفار از آن آفریدگار یکتا نقش مؤثری در بچه دار شدن افرادی که دارای فرزند نیستند و نیز افرادی که علاقه مند نوع خاصی از فرزند - دختر یا پسر - هستند دارد، به چند نمونه زیر توجه نمایید:
1 - قرآن مجید: (و زکریا اذ نادی ربه رب لا تذرنی فردا...)سوره انبیاء (21): آیات 89 - 90. یعنی: "و یاد آر حال زکریا را هنگامی که خدا را خواند: پروردگارا مرا تنها مگذار (و فرزند برومندی به من عطا کن) و تو بهترین وارث عالم هستی. ما هم دعای او را مستجاب نموده و یحیی را به او عطا کردیم و همسرش را شایسته همسری او و قابل ولادت گردانیدیم؛ زیرا آنها در انجام کارهای خیر تعجیل میکردند و در حال بیم و امید ما را میخواندند و به درگاه ما خاضع و خاشع بودند".