صفحه ۳۱۰

به واسطه آن فرزند بهترین بو و زیباترین رنگ را پیدا می‎کند".وسائل الشیعة، همان، باب 32، ح 1، ص 402.

تأثیر میوه "به" در فرزند به گونه ای است که روایت شده: زمانی حضرت صادق (ع) چشمش به پسر زیبایی افتاد، پس چنین گفت: "بایستی پدر این بچه "به" خورده باشد".همان، ح 2؛ و نیز در این زمینه مراجعه شود به بحارالانوار، ج 101، ص 81، ح 17 و 18 و 19.

4 - امام رضا(ع): "خوردن "انار" فرزند را زیبا می‎گرداند".بحارالانوار، ج 101، صص 82 - 83، ح 32.

5 - امام علی (ع): "چیزی بهتر از خرمای تازه "رطب" برای تغذیه و مداوای زن باردار وجود ندارد، خداوند متعال به حضرت مریم چنین گفت: تکانی به این درخت نخل بده تا رطب تازه بر تو فرو ریزدسوره مریم (19): آیه 25....".بحارالانوار، همان، ص 110، ح 17.

متخصصان دانش تغذیه می‎گویند: قند فراوان موجود در خرما از سالمترین قندها می‎باشد. آنها در این ماده خوراکی چندین ماده حیاتی و انواع مختلفی از ویتامین را کشف نموده اند. در خرما "کلسیم" که عامل مهم استحکام استخوان است و نیز "فسفر" که از عناصر تشکیل دهنده مغز و مانعی در برابر ضعف اعصاب و خستگی است و همچنین "پتاسیم" که نقش بسزایی در جلوگیری از زخم معده داشته وجود دارد.

با توجه به آنچه گفته شد خرما یک منبع غذایی مقوی به حساب آمده و مصرف آن برای زنان باردار و نیز زنانی که تازه زایمان نموده اند و نیاز شدید به غذای نیروبخش دارند لازم و ضروری است؛ در حدیثی از پیامبراکرم (ص) نقل شده است: "... خداوند عزوجل می‎گوید: به عزت و جلال و بلندی مرتبه ام سوگند زن در روزی که زایمان کرده خرما نمی خورد مگر این که فرزندش خواه پسر و خواه دختر فردی بردبار و شکیبا خواهد شد".وسائل الشیعة، همان، باب 33، ح 1، ص 403.

ناوبری کتاب