صفحه ۳۰۹

خدا شده و جلوی استجابت دعای او را می‎گیرد؛ در حدیث قدسی خداوند چنین می‎فرماید: "دعای هر کسی به من می‎رسد مگر دعای خورنده حرام".وسائل الشیعة، باب 67 از ابواب الدعاء، ح 4، ج 7، ص 145.

در روایت دیگری آمده است که شخصی به پیامبراکرم (ص) گفت: دوست دارم دعایم مستجاب شود، حضرت فرمودند: "راه تهیه غذایت را پاک و حلال کن و غذای حرام نخور".همان، ح 5.

با توجه به آنچه گفته شد اولا: لازم است زن در دوران بارداری از تغذیه مفید برخوردار باشد تا بتواند کمبود مواد غذایی خویش را جبران نماید، و ثانیا: از غذاهای پاک و طاهر و حلال استفاده نماید تا به واسطه آن علاوه بر پیدا کردن توفیق ارتباط با خداوند و نزدیکی به درگاه او از آثار نامطلوبی که غذاهای حرام و غیر طاهر می‎تواند بر روحیات بچه بگذارد جلوگیری نماید.

در برخی روایات نسبت به تغذیه زنان باردار با بعضی چیزها زیاد سفارش شده است، از آن جمله:

1 - پیامبراکرم (ص): "به زنان باردار خویش "کندر" بخورانید؛ زیرا بچه وقتی در شکم مادرش با کندر تغذیه شود قلبش محکم شده و عقلش زیاد می‎گردد، پس اگر آن فرزند پسر باشد فردی شجاع و بی باک خواهد بود و اگر دختر باشد به واسطه اندامی که پیدا می‎کند پیش شوهرش عزیز و محبوب می‎شود".همان، باب 34 از ابواب احکام الاولاد، ح 1، ج 21، ص 405.

2 - پیامبراکرم (ص): "هر زن آبستنی که "خربزه" بخورد فرزندش خوش رو و خوش خلق خواهد شد".مستدرک الوسائل، باب 79 از ابواب احکام الاولاد، ح 14، ج 15، ص 214.

3 - پیامبراکرم (ص): "به زنان باردار خویش "به" بخورانید که آن اخلاق فرزندان شما را نیکو می‎گرداند".همان، باب 23، ح 2، ص 135. و در روایت دیگر آمده است: "زن باردار "به" بخورد زیرا

ناوبری کتاب