3 - وقتی که چشم شخصی به بیگانه افتاده و زیبایی او فریفته اش ساخته است؛ از پیامبراکرم (ص) نقل شده که فرمودند: "وقتی نگاه یکی از شما به زیبا رخی افتاد سراغ همسرش برود؛ چرا که همسر نیز همان خیری را دارد که او داراست".همان، باب 47 از ابواب مقدمات النکاح، ح 2، ج 20، ص 105.
4 - هنگامی که زن میل به آمیزش داشته باشد؛ در روایتی آمده است که زنی نزد رسول الله (ص) آمد و از شوهرش به خاطر عدم توجه به او شکایت نمود، حضرت به او گفت: خود را برای او زیادتر خوشبو کن، زن گفت: هیچ بوی خوشی نیست که به کار نبرم ولی او از من کناره گیری میکند. پیامبر(ص) فرمود: ای کاش میدانست که چه ثوابی برایش به خاطر توجه به تو وجود دارد. زن گفت: چه ثوابی ؟ حضرت فرمود: وقتی او به سوی تو آید دو فرشته او را محافظت نموده و همانند کسی خواهد بود که در راه خدا شمشیر از نیام برکشیده، پس وقتی آمیزش نماید گناهانش مثل ریختن برگ درخت ریخته میشود و وقتی غسل نماید از تمام گناهان بیرون شود.همان، باب 49، ح 2، صص 108 - 109.
پنجم: آمیزش مباح
جز مواردی که آمیزش حرام یا واجب یا مستحب یا مکروه است در بقیه زمانها و مکانها و حالات مباح و بی اشکال است.
چند نکته سودمند:
1 - "لا تجامع الا من حاجة"مستدرک الوسائل، باب 118 از ابواب مقدمات النکاح، ح 18، ج 14، ص 308. یعنی: به اندازه نیاز خویش آمیزش کن. اصل آمیزش و نزدیکی گرچه یکی از نیازهای ضروری زن و مرد است، ولی بایستی همراه با اعتدال و میانه روی باشد و در آن از هرگونه افراط و زیاده روی خودداری شود. در روایتی آمده است که حضرت علی (ع) در جواب کسی که از آمیزش سؤال نموده بود چنین فرمود: "حیائی است که برداشته میشود و عورتهایی است که با هم