باشند، زن میتواند پیش از گرفتن مهریه خود را تسلیم شوهر نکند و از نزدیکی کردن او و سایر استمتاعات جلوگیری نماید، خواه شوهر توانایی پرداخت داشته باشد یا نه؛ ولی اگر پیش از گرفتن مهریه به نزدیکی راضی شود و شوهر با او نزدیکی کند، دیگر نمی تواند بدون عذر شرعی از نزدیکی شوهر جلوگیری نماید.
(مسأله 6) اگر مرد مهریه زن را در عقد دائم معین کند و قصدش این باشد که آن را ندهد عقد صحیح است؛ ولی باید مهریه را بپردازد.
(مسأله 7) اگر مهریه زن اسکناس قرار داده شود و در اثر گذشت زمان یا عوامل دیگر ارزش و قدرت خرید آن خیلی پایین بیاید، بنابر احتیاط واجب باید با مصالحه نسبت به تفاوت ارزش رضایت زن فراهم شود؛ ولی اگر چیزهایی نظیر: زمین، خانه، طلا یا نقره به عنوان مهریه قرار داده شود زن همان مقدار را طلبکار میشود، هر چند قیمت آنها تنزل کرده باشد.
(مسأله 8) اگر مرد در ازدواج دائم قبل از آمیزش و نزدیکی زن را طلاق دهد تنها نصف مهریه معین شده را به او بدهکار است، و اگر تمام آن را به زن پرداخته میتواند نیمی از آن را پس بگیرد.
(مسأله 9) اگر مرد و زنی با یکدیگر ازدواج موقت نمودند و مرد مدت باقیمانده را به زن بخشید، به یکدیگر نامحرم میشوند؛ و در صورتی که آمیزش و نزدیکی نموده اند مرد باید تمام چیزی را که به عنوان مهریه قرار داده شده به زن بدهد، و اگر نزدیکی نشده باشد باید نصف آن را بدهد.
عقد موقت و مقایسه آن با عقد دائم:
چنانکه سابقا گفته شد غریزه جنسی یکی از نیرومندترین غریزه هاست و اگر انسان به این غریزه به صورت صحیح پاسخ ندهد و در رفع این نیاز سهل انگاری و بی توجهی نماید ممکن است به راههای انحرافی کشیده شده و در ورطه فساد گرفتار آید.
از طرف دیگر این موضوع را نمی توان انکار کرد که افراد زیادی در برخی شرائط