9 - ازدواج با کافر؛ زن مسلمان نمی تواند به عقد دائم یا موقت مرد کافر - چه اهل کتاب مثل یهودی و مسیحی و چه غیر اهل کتاب - درآید؛ همچنین مرد مسلمان نمی تواند با زن کافر غیر اهل کتاب ازدواج دائم یا موقت نماید، و نیز بنابر احتیاط واجب نمی تواند با زن کافر اهل کتاب ازدواج دائم نماید؛ ولی ازدواج موقت با او اشکال ندارد.
پرسش و پاسخ:
(سؤال 1) زنی از شوهر سابق خود که از دنیا رفته یا از او طلاق گرفته بچه دارد اگر دوباره شوهر کند آیا شوهر جدید با این بچه محرم است ؟
جواب: اگر پس از ازدواج جدید نزدیکی و آمیزش صورت گرفته باشد، دختر و نوه دختری و نوه پسری آن زن - هر چه پایین روند - چه آنها که هنگام عقد باشند و چه آنها که بعدا به دنیا بیایند به شوهر جدید محرم میشوند.
(سؤال 2) مردی با زنی ازدواج نموده است آیا پس از طلاق دادن او دختر آن زن میتواند با آن مرد ازدواج نماید؟
جواب: اگر پیش از نزدیکی با زن او را طلاق دهد دخترش میتواند با آن مرد ازدواج نماید.
(سؤال 3) مردی با زنی ازدواج نموده است آیا پس از این که او را طلاق داد مادر آن زن میتواند با آن مرد ازدواج نماید؟
جواب: خیر، اگر کسی زنی را برای خود عقد نماید، اگر چه با او نزدیکی نکرده باشد، مادر و مادربزرگ پدری و مادری آن زن هر چه بالا روند با او محرم میشوند.
(سؤال 4) آیا زن میتواند با شوهر خاله یا شوهر عمه خود ازدواج نماید؟
جواب: شوهر خاله بدون اجازه همسر خود که خاله آن زن است و نیز شوهر عمه بدون اجازه همسر خود که عمه آن زن است نمی تواند با آن زن ازدواج نماید؛ و اگر بدون اجازه همسر با او ازدواج نمود و پس از عقد همسر صریحا اعلام رضایت نمود، احتیاط آن است که دوباره صیغه عقد را بخوانند؛ و اگر به طور صریح اعلام رضایت