که مسلمانان به آن گرفتار شده بودند ابراز تأسف و ناراحتی کرده سپس به دفاع از حق خود پرداختند.برای اطلاع از مشروح این سخنرانی و ماجرای فدک به کتاب "خطبه حضرت فاطمه زهرا(س)" که مجموعه ای از درسهای فقیه عالیقدر حضرت آیت الله العظمی منتظری است مراجعه شود.
محدوده فعالیت بانوان:
در صورت مراعات کردن امور زیر زن میتواند در تمام فعالیتهای سیاسی، مذهبی، اقتصادی، نظامی، بهداشتی و درمانی و مانند آن که از طرف شرع مقدس اسلام مرد بودن در آنها شرط نشده باشد شرکت نماید:
اول: رعایت وظایف و تعهدات و حقوقی که از ناحیه تشکیل خانواده بر عهده او آمده است؛ پس اگر فعالیت زن در یکی از عرصه های ذکر شده با حقوق خانواده در تعارض باشد، چه حقوق مادی و چه حقوق معنوی، او نمی تواند در آن زمینه فعالیت نماید.
به عنوان مثال اگر شاغل شدن زن به کاری باعث سرپیچی او از خواسته های مشروع شوهر شود و یا نتواند در امر زناشویی تمکین لازم را بنماید و شوهرش از این امر ناراضی باشد و یا شغلی را انتخاب نماید که با حیثیت و شؤون شوهرش منافات دارد و به آبروی او لطمه وارد میسازد، زن نمی تواند به آن کار شاغل گردد و باید شغلی را انتخاب نماید که این موانع را نداشته باشد.
از پیامبراکرم (ص) نقل شده: "زنی که بدون اجازه شوهر خود از خانه خارج شود تمام فرشتگان آسمان و هر چه و هر کس که زن در بیرون خانه با آن مواجه میشود او را لعن و نفرین میکنند تا به خانه بازگردد، و زنی که خود را برای مردی غیر از شوهرش زینت و زیور نماید حق است بر خداوند که او را به آتش بسوزاند".وسائل الشیعة، باب 117 از ابواب مقدمات النکاح، ح 5، ج 20، صص 211 - 212.
دوم: رعایت عفت و پاکدامنی و دوری از هر گونه بی بند و باری؛ پس اگر لازمه فعالیت زن و حضور او در صحنه های مختلف اجتماع این است که به موازین شرعی