در آغاز غذا خوردن نام خدا بر آن برده شود، و در پایان حمد و ستایش خداوند انجام شود".همان، ص 314، ح 2.
پیامبراکرم (ص): "کسی که غذای حلالی را بخورد فرشته ای بالای سر او قرار گرفته و تا پایان غذا برای او طلب آمرزش مینماید؛ و وقتی لقمه حرامی در دهان کسی قرار گیرد تمام فرشتگان آسمان و زمین او را لعن و نفرین میکنند، و تا زمانی که لقمه در دهان اوست خداوند به او نظر رحمت نمی نماید...".همان، ح 6.
3 - خوردن چیزهای حرام و نجس
انسان باید از خوردن یا آشامیدن چیزهایی که در شریعت حرام گردیده است اجتناب نماید؛ مگر در مواردی که جان انسان در خطر باشد و چیز حلالی برای خوردن و آشامیدن نداشته باشد که به اندازه نجات جان خویش میتواند از آن چیز حرام استفاده نماید.
پاره ای از خوراکی هایی که در اسلام حرام شمرده شده است به قرار زیر است:
الف - آشامیدن شراب و انواع مست کننده ها؛ در روایتی از پیامبراکرم (ص) آمده است: "شراب ریشه هر گناهی است"؛وسائل الشیعة، باب 12 از ابواب الاشربة المحرمة، ح 4، ج 25، ص 315. بلکه در روایات متعددی از نشستن بر سر سفره ای که در آن شراب نوشیده میشود نهی شده است؛ از پیامبراکرم (ص) در این باره چنین نقل شده است: "مورد لعن و نفرین است کسی که بر سفره ای که در آن شراب نوشیده میشود بنشیند".همان، باب 62 از ابواب الاطعمة المحرمة، ح 1، ج 24، ص 232.
در صورتی که فرد مسلمانی که عاقل و بالغ است به اختیار خود و از روی توجه یکی از انواع مشروبات الکلی مست کننده را بیاشامد - هر چند به مقدار کمی باشد و او را مست ننماید - و این کار پیش حاکم شرع ثابت شود، کیفر او هشتاد تازیانه خواهد بود.