و دوباره آنها را از سر گیرد. و اگر وقت تنگ شده و میترسد وقوف را درک نکند، بنابر اقوی مانند صورت دوم نیت خود را به حج افراد برگرداند.
چهارم: این که یقین دارد در آینده نیز قدرت طواف با طهارت را ندارد؛ مثل این که میداند کاروان به او فرصت نمی دهند که تا زمان پاک شدن و انجام طواف در مکه بماند، در این صورت باید برای طواف و نماز آن نایب بگیرد و خودش باقی اعمال را بدون طهارت انجام دهد.
(مسأله 5) در انجام سعی صفا و مروه داشتن طهارت شرط نیست؛ پس میتوان بدون وضو یا به حال جنابت یا حیض یا نفاس سعی را به جا آورد، هر چند خوب است تا جایی که میتوان پاک و با وضو بود.
(مسأله 6) زنی که برای حج احرام بسته است اگر بترسد که پس از برگشتن از سرزمین منی خون حیض یا نفاس ببیند و نمی تواند در مکه بماند تا پاک شود، میتواند طواف حج و نماز طواف و سعی صفا ومروه و طواف نساء را پس از احرام حج و پیش از رفتن به عرفات انجام دهد. و در این صورت اگر پس از برگشت از منی خون حیض یا نفاس ندید و برایش امکان داشت بنابر احتیاط سعی را دوباره انجام دهد، بلکه خوب است طواف حج و طواف نساء را نیز در صورت امکان اعاده نماید ولی واجب نیست.
(مسأله 7) زنی که برای حج احرام بسته است و میترسد حائض شود و نتواند طواف نساء و نماز آن را به جا آورد، بنابر احتیاط طواف نساء و نماز آن را پیش از انجام سعی صفا و مروه به جا آورد؛ و چنانچه پس از این کار و انجام سعی حائض نشد طواف نساء و نماز آن را دوباره به جا آورد، و اگر حائض شد برای انجام آن نایب بگیرد.
(مسأله 8) برای کسانی که در اثر ترس از حیض یا مرض یا جهات دیگر طواف و سعی و طواف نساء را جلو انداخته اند، پس از طواف و سعی محرمات احرام بر آنها حلال نمی شود؛ بلکه پس از تقصیر یا تراشیدن سر حلال میشود.
(مسأله 9) اگر طواف نساء را انجام نداده حائض شد و کاروان به او مهلت