بيانات آيت الله العظمى منتظرى پس از شركت در انتخابات دهمين دوره رياست جمهورى
بسم الله الرحمن الرحيم
اميدوارم ان شاء الله نتيجه اين انتخابات به نفع كشور و مصالح كشور باشد.
كانديداها توجه دارند كه ملت يك رئيس جمهور بيشتر نمى خواهد; يك نفر كه از ميان كانديداها با آراء ملت انتخاب شد كانديداهاى ديگر كه به عنوان رقيب بودند قهر نكنند; بالاخره كشور خودشان است ، و همه جاى دنيا رسم است يك نفر كه به عنوان رئيس جمهور انتخاب مىشود رقباى ديگر فورا به اين انتخاب تبريك مىگويند.
و آن شخص منتخب هم خيال نكند كه حالا يك مقام خيلى بالايى پيدا كرده است . مولااميرالمومنين (ع ) در نامه پنجم از نهج البلاغه خطاب به اشعث بن قيس كه استاندار آذربايجان بوده مىنويسد: "ان عملك ليس لك بطعمة ولكنه فى عنقك امانة ": "اين استاندارى تو طعمه نيست ، بلكه يك مسئوليتى است و يك امانتى است گردن تو." هر كس انتخاب بشود مسئوليت بزرگى پيدا مىكند و سعى كند ان شاء الله اين مسئوليتش را خوب انجام بدهد.
همچنين در خطبه 33 نهج البلاغه هست ، بعد از اين كه حضرت حاكم شدند و داشتند مىآمدند به طرف بصره و كوفه در ذى قار (يك شهرى بوده نزديك بصره و كوفه )، آنجا حضرت نشسته بودند كفششان را وصله مىكردند، ابن عباس به حضرت گفت شما خليفه مسلمين هستيد، اينجا نشسته ايد كفش خود را وصله مىكنيد؟! حضرت فرمودند: ابن عباس اين كفش چند مىارزد؟ در روايتى دارد ابن عباس گفت : هيچ چيز، و در روايتى ديگر دارد: "كسرة درهم ": يك شكسته درهم . حضرت فرمودند: "والله لهى أحب الى من امرتكم الا أن أقيم حقا أو أدفع باطلا": "به خدا قسم اين كفش پاره كه تو مىگويى اصلا ارزش ندارد، اين محبوبتر است پيش من از حكومت و حاكميت بر شما، مگر اين كه بتوانم حقى را بر پا بدارم يا باطلى را برطرف كنم ."
بنابراين اگر انسان در اين مسئوليت ها بتواند كارى انجام دهد، يا ولو با زحمت حقى را به پا دارد يا باطلى را برطرف كند ارزش دارد; و الا فقط انسان مسئوليتى را به عهده بگيرد يك گرفتارى براى اوست ، و حضرت درست مىفرمايند براى اينكه كفش رفع حاجت آدم را مىكند اما مسئوليت رفع حاجت نمى كند و گرفتارى براى آدم درست مىكند.
و آن كسى كه انتخاب مىشود نگويد من فقط افراد خودم را سر كار بياورم . بلكه بقيه هم افراد اين كشورند; ايشان از آدمهاى كاردان و متخصص كه طرفدار كانديداهاى ديگر بوده اند به عنوان وزير، استاندار، معاون و مشاور مىتواند استفاده كند.
بالاخره كسى كه به عنوان رئيس جمهور انتخاب مىشود مسئوليت سنگينى دارد، البته اگر مسئوليتش را خوب انجام دهد اجر و ثواب زيادى هم دارد; براى اين كه انسان هرچه بتواند به مردم خدمت كند اجر و ثواب دارد. در كافى حديثى است از رسول خدا(ص ) پرسيدند: "من أحب الناس الى الله ؟": "محبوبترين مردم پيش خدا چه كسى است ؟" فرمودند: "أنفع الناس للناس ": "آن كه نفعش به مردم و جامعه بيشتر برسد".
بنابراين اميدواريم اين انتخابات خوب و مفيد و مبارك باشد و به نفع كشور و به نفع مصالح كشور باشد. و ان شاء الله شخصى هم كه انتخاب مىشود بتواند به كشور خدمت كند.
والسلام عليكم جميعا و رحمة الله و بركاته .
1388/3/22
دفتر آيت الله العظمى منتظرى

کلیه حقوق این سایت متعلق به دفتر آیت الله العظمی منتظری می باشد